Mainos
Mainos

26.3.2014. Kokeile helsinkiläisravintola Mechen keittiömestarin, Tarja Silvanin herkullista possureseptiä. Reseptistä tulee 4 annosta.

Porsaankylki

  • Puolikas porsaan luuton kylkipala, (n. 3 kg)
  • 3 kpl shalottisipulia tai keltasipulia
  • 3 porkkanaa
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 5 dl punaviiniä
  • 5 dl lihalientä
  • vettä
  • suolaa
  • ½ pnt persiljaa
  • 2-3 oksaa rosmariinia
  • 20 kpl kokonaisia mustapippureita

Papucassoulet

  • 3 prk erilaisia esikypsennettyjä papuja, esimerkiksi voipapuja, mustasilmäpapuja tai kidneypapuja
  • 3 kpl keskikokoista shalottisipulia tai pientä keltasipulia
  • 1 chili
  • 1/3 pnt persiljaa
  • 1,5 rkl dijon-sinappia
  • 0,5 tl tummaa balsamico-viinietikkaa
  • 1,5 dl lihalientä tai lihan haudutuslientä
  • 50 g voita
  • Öljyä kuullottamiseen
  • Suolaa sekä pippuria

Valmistusohje

Porsaankyljen valmistus:

Porsaankylki kannattaa kypsentää vaikkapa tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä sen kypsyminen mureaksi vie aikaa palakoosta riippuen noin 12 tuntia.

Suolaa porsaan kylki hyvin molemmilta puolilta ja rouhi päälle mustapippuria. Anna porsaankyljen maustua vähintään puoli tuntia. Voit halutessasi paloitella kyljen kahteen osaan jos käytössäsi ei ole suurta pataa. Paahda palat hyvin kuumalla pannulla tai valurautapadassa kunnes liha on saanut kauniin, ruskean värin.

Paloittele porkkanat ja halkaise sipulit. Kuoria tai kantoja ei tarvitse poistaa koska ne antavat lisämakua liemeen ja ne siivilöidään myöhemmin pois. Halutessasi voit paahtaa kasvikset kevyesti uunissa tai pannulla jotta ne saavat paahteisen aromin.

Laita lihat ja kasvikset pataan, kaada joukkoon lihaliemi sekä punaviini. Viinin voi halutessaan korvata tummalla oluella.

Kaada pataan vettä kunnes lihat ovat peittyneet. Peitä leivinpaperilla ja laita kansi päälle ja uuniin 90°c lihapalojen koosta riippuen noin 12-15 tunniksi.. Mitä pidempään maltat lihaa pitää uunissa, sen mureampi siitä tulee.

Kun kylki on mureaa, anna sen jäähtyä liemessä huoneenlämmössä jonka jälkeen lihan voi varovasti nostaa pois nesteestä.

Liemen voi halutessaan siivilöidä talteen ja pakastaa myöhempää käyttöä varten tai sitä voi myös käyttää papucassouleen.

Papucassoulet´n valmistus:

Leikkaa sipuli pieneksi kuutioiksi. Poista chilistä siemenet ja leikkaa siitä pientä kuutiota.

Hienonna persilja. Valuta pavut ja huutele ne kunnes vesi on kirkasta.

Lorauta kasariin tilkka oliiviöljyä ja kuullota siinä sipuli sekä chili. Laita mukaan pavut ja jatka kuullottamista. Lisää joukkoon sinappi, hienonnettu persilja sekä etikka. Lisää joukkoon vielä lihaliemi tai porsaan haudutusliemi.

Mausta suolalla sekä pippurilla ja viimeistele sekoittamalla sekaan voikuutiot.

Lopuksi paista vielä porsaan kyljen nahka rapeaksi ja tarjoa papucassouleen kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme