Mainos
Mainos

Seuraa ohjetta ja yllätä vieraasi pizzalla, joka on kuin oikeassa ravintolassa tehty.

Neljälle

Taikina

  • 25 g hiivaa
  • 1 ½ dl kädenlämpöistä (37 astetta) vettä
  • ¾ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä

Täyte

  • 200 g kinkkua
  • 4 dl juustoraastetta
  • 1 purkillinen kokonaisia tomaatteja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • ½ tl sokeria

Valmistusohje

1. Liuota hiiva vesitilkkaan. Lisää loput vedestä, lisää jauhot ja suola. Työstä kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota 40 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.

2. Suikaloi kinkku pieniksi suikaleiksi. Leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi. Keitä kokoon tomaatinpalat ja hieman tomaattiliemestä yhdessä suolan, pippurin ja sokerin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaivaa pizzataikinaa hetki ja jaa se neljään osaan. Anna kohota vielä 10 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

3. Kaulitse taikinasta neljä pyörylää leivinpaperille. Jaa tomaattikastike puolelle pyörylöistä, mutta jätä n. 2 cm reunasta tomaatitta. Ripottele päälle juustoraaste ja lisää kinkku. Taita se osa taikinaa, jossa ei ole täytettä, täytteen päälle. Nipistele reunat yhteen kunnolla, jotta täyte ei pääse pursuamaan ulos.

4. Lämmitä uunipellit hetki kuumassa uunissa. Vedä pizzat leivinpapereineen pelleille. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia tai kunnes calzonet alkavat kohota. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ennen tarjoilua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme