Mainos
Mainos

Tämä alkuperäisresepti on helppo ja täynnä makua. Käytä kirsikkatomaatteja, kypsiä isompia tomaatteja tai kokonaisia purkkiluumutomaatteja.

Neljälle

Taikina

  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 ½ dl vettä, 37-asteista (kädenlämpöistä)
  • 7 dl erikoisvehnäjauhoja (400 g)
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 200 g tomaatteja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Taikina: Tee ensin alkutaikina. Liuota hiiva ¼ dl vettä. Lisää n. 2 rkl jauhoja ja sekoita tasaiseksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Tee n. 6 dl jauhoja kraateri, johon tulee syvä reikä keskelle. Täytä reikä alkutaikinalla, suolalla ja lopulla vedestä. Työstä ainekset varoen kasaan hyvin jauhotetuin käsin. Vaivaa voimakkaasti vähintään 10 minuuttia. Kun taikina on notkea, muotoile se limpuksi ja jaa 4 yhtä suureen osaan. Muovaa ne palloiksi ja anna niiden kohota liinan alla n. 2 tuntia tai kaksinkertaisiksi.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kaulitse taikinat pyöreiksi ympyröiksi, jätä reunat hieman paksummiksi. Jaa tomaatteja tasaisesti taikinalle, mutta jätä 2 cm reunasta tyhjäksi.

3. Viipaloi valkosipulinkynsi erittäin ohuesti ja jaa pizzoille. Ripottele päälle oreganoa ja pirskottele runsaasti oliiviöljyä. Mausta suolalla. Paista uunin keskitasolla n. 10-12 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme