Mainos
Mainos

Raejuusto ja porkkana tekevät leivästä mehevän. Jos käytät täysjyvää sisältävää erikoisvehnäjauhoa, leipä on vieläkin terveellisempää.

20 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 4 dl porkkanaraastetta
  • 2 tl suolaa
  • 250 g raejuustoa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 dl grahamjauhoa
  • n. 15 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon muut ainekset, lopuksi niin paljon vehnäjauhoa, että saat sileänjoustavan taikinan. Vaivaa huolellisesti, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahtia. Pyöritä paloista kaksi pitkää säiettä ja leikkaa ne paloiksi. Nosta palat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja anna nousta peitettyinä 20 minuuttia.

3 Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.