Mainos
Mainos

Porkkanakakkuvohvelit ja kookoskermavaahtoa

Jos tykkäät porkkanakakusta ja vohveleista, rakastat näitä herkullisia porkkanakakkuvohveleita, joita ruokabloggaaja Nanna Rintala valmisti Makujen Aamu- ohjelmassa.

5 belgialaista vohvelia tai 8 tavallista vohvelia

  • (vegaaninen)
  • 5 dl spelttijauhoja
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl suolaa
  • 2, 5 dl raastettua porkkanaa
  • 0,5 l mantelimaitoa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 tl vaniljaesanssia
  • (0,5-1 dl sokeria halutessasi)

Tarjoiluun

  • 400 g kookoskermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-3 tl tomusokeria
  • marjoja, hedelmäkuutioita tai hilloa

Valmistusohje

Laita vohvelirauta kuumenemaan.

Sekoita kuiva-aineet: spelttijauho, pellavansiemenrouhe, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, muskottipähkinä ja suola.

Sekoita raastettu porkkana, mantelimaito, öljy ja vaniljaesanssi ensin keskenään ja yhdistä sitten kuiva-aineiden kanssa.

Anna taikinan turvota muutama minuutti. Paista vohveliraudalla kauniita kullanruskeita vohveleita.

Valmista kookoskermasta kermavaahto. Laita purkki jääkaappiin jo edellisenä iltana. Vaahdota viileä paksu kookoskerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi makeuta tomusokerilla.

Tarjoile porkkanakakkuvohvelit lämpöisinä kookoskermavaahdon ja marjojen tai hedelmäkuutioiden tai hillon kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme