Mainos
Mainos

8.1.2016. Tämä villiporotartar on Sasu Laukkosen kunnianosoitus Suomelle ruoka-annoksen muodossa.

Porotartar kahdelle hengelle (alkuruoka)

  • 100g kalvotonta (villi)poron paistia, filettä tai muuta mureaa osaa
  • ripaus puhdistamatonta merisuolaa
  • 1 rkl etikkaa (esim valkoinen balsamico)
  • 1,5 rkl punasipulikuutioita pikkelsissä (ohje alla)
  • 2-3 rkl hapatettua raparperipyrettä (tai marjoja kuten karpalo, puolukka)
  • 2 rkl hasselpähkinäöljymajoneesia (ohje alla)
  • 4-5 raastettua,uunipaahdettua hasselpähkinää koristeeksi

Punasipulipikkelsi

  • 1 punasipuli, kuorittu, kuutioitu noin 0,5cm x 0,5 cm
  • 2 dl vettä
  • pieni ripaus suolaa
  • 0,25 dl vaalea balsamiviinietikka
  • 1/4 tl kanelijauhetta

Hasselpähkinämajoneesi

  • 1 keltuainen
  • 1 tl omenaviinietikka
  • 1 dl rypsiöljy
  • 1-2 dl hasselpähkinäöljy

Valmistusohje

Tee ensin punasipulipikkelssi:

1. Kiehuta kattilassa muut paitsi sipuli ja kaada kiehuvana sipulien päälle.

2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä peitettynä jääkaappiin

3. Jäähtyneenä valmis käytettäväksi.

Tee majoneesi:

1. Vatkaa keltuainen ja etikka sekaisin ja koko ajan vatkaten 2. Lisää öljyt ohuena nauhana kunnes majoneesi on sopivan paksuista

3. Mausta lopuksi puhdistamattomalla merisuolalla

Kokoa porotartar:

1. Pilko poronliha kuutioiksi ja mausta suolalla ja etikalla.

2. Tarjoile punasipulipikkelssin, hasselpähkinämajoneesin ja ja hapatetun raparperipyreen kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme