Mainos
Mainos

Viikonlopun lähestyessä löytää usein porsaanfileetä tarjouksessa. Tässä reseptissä possu saa seurakseen konjakilla maustetun viherpippurikastikkeen. Konjakin voi halutessaan jättää pois, käytä silloin voimakasta fondia saadaksesi kastikkeeseen hyvää makua. Tarjoile perunakakun ja kevyesti keitettyjen sokeriherneiden kera.

Neljälle

  • 500 g kokonaista, siistittyä porsaanfileetä
  • 8 isoa perunaa
  • 4 rkl voita
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl viherpippureita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl konjakkia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Perunakakku: Keitä perunat lähes kypsiksi, 10-15 minuuttia, kuorineen. Anna niiden jäähtyä ja kuori ne. Raasta perunat karkeasti ja paista kakkuna teflonpannussa nokareessa ruskistettua voita n. 5 minuuttia. Käännä kakku kannen tai lautasen avulla ja paista toiselta puolelta n. 5 minuuttia.

2. Kastike: Hienonna sipuli. Paista sipulia ja viherpippureita muutama minuutti voinokareessa kattilassa. Lisää kerma ja keitä kokoon kunnes noin puolet nesteestä on jäljellä. Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja konjakilla.

3. Liha: Maista kokonainen filee suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Paista ruskistetussa voissa 10-15 minuuttia lihan koosta riippuen. Tarjoile perunakakun, kastikkeen, ja kevyesti keitettyjen sokeriherneiden kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme