Mainos
Mainos

Ohjeeseen on kaksi lähestymistapaa. Helppoa ruoanvalmistusta arvostava paistaa lihan ja makkarana erikseen ja ostaa valmista purkkisalsaa. Edistynyt kokki taas täyttää fileen makkaralla ja valmistaa salsan oheisen ohjeen mukaan.

4 annosta

  • 600 g porsaan sisäfileetä
  • 2 chorizomakkaraa
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Tomaatti-chilikastike

  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl tomaattimehua
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hienonnettua punaista chiliä
  • ½ nippu tuoretta korianteria

Salsa

  • 50 g voita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 latva-artisokan pohjaa
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ nippu tuoretta korianteria
  • 2 rkl vaaleita papuja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Tomaatti-chilikastike: Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Ruskista fariinisokeri, lisää sipulit ja inkivääri ja anna maustua 5 minuuttia. Lisää viini ja tomaattimehu ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Siivilöi kastike ja lisää viinietikka, chili ja korianteri.

2. Salsa: Kiehauta kattilassa voi ja valkoviinietikka. Suikaloi tomaatit, leikkaa latva-artisokanpohjat neljään osaan, hienonna korianteri ja sekoita kaikki härkäpapujen joukkoon. Lisää voi-viinietikkaseos ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Porsaanfilee yksinkertaisesti: Leikkaa filee paloiksi ja paista palat voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Halkaise ja paista makkarat.

Edistyneen kokin porsaanfilee: Kuumenna uuni 125 asteeseen. Leikkaa porsaanfilee neljään osaan ja tee jokaiseen läpiviilto pituussuunnassa. Leikkaa chorizo-makkarasta neljä palaa ja työnnä ne fileiden sisään esimerkiksi terävän puikon avulla. Paista kullanruskeiksi paistinpannulla. Kypsennä uunissa 8 minuuttia.

4. Annostele porsaanfilee ja salsa lämpimille lautasille. Valuta päälle tomaatti-chilikastike ja koristele timjamilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme