Mainos
Mainos

Tässä kakussa ei säästellä suklaata. Voit pitää kokonaisen kakun kylmässä ja leikata haluamasi määrän paloja kakkulautasille lämpenemään. Näin kakun rakenne ei mene pilalle lämmetessään.

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 150 g suklaata
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • 1 dl portviiniä
  • 1 rkl siirappia

Täyte

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 rkl portviiniä

Pinnalle

  • 1 dl rouhittua suklaata

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen. Sekoita kuohkeaksi.

Yhdistä kaikki kuivat aineet ja lisää joukkoon rouhittu suklaa. Sekoita jauho-suklaaseos vähitellen muna-voivaahtoon. Pane taikina voideltuun halkaisijaltaan 22 - 24 senttiä olevaan irtopohjavuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta ja anna kakun jäähtyä kunnolla.

Valmista täyte: Kiehauta kermaa ja sulata suklaa kermaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota voi ja sekoita vähitellen suklaa-kermaseoksen joukkoon. Lisää portviini ja pane kylmään hetkeksi kovettumaan tarvittaessa. Sekoita portviinin joukkoon siirappi.

Täytä kakku: Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla. Puolita kakku ja pane pohja puoli kakkuvuokaan. Kostuta kakkupohja. Pane puolet täytteestä väliin. Laita kakkupohja päälle ja kostuta lopulla liemellä. Pane loppu täyte päälle ja ripottele suklaarouhe pinnalle. Peitä hyvin kelmulla ja anna maustua seuraavaan päivään.

Ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön, sillä vain huoneenlämpöisenä sen täyteläinen maku ja rakenne tulee esiin. Lisäkkeeksi sopii hyvin löysä vaniljalla maustettu kermavaahto.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme