Mainos
Mainos

Koska prässätyissä perunoissa on paljon ilmaa, annos näyttää isommalta kuin tavallista, mutta se painaa yhtä paljon kuin tavallinen, keitetty peruna.

Kahdeksalle

  • 2 kg perunoita
  • 2 tl suolaa per litra vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuori tasakokoisia perunoita. Keitä vesi ja lisää perunat. Suolaa. Anna perunoiden poreilla hiljaisella lämmöllä kansi raollaan 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin pehmeitä.

2. Lämmitä kulho kuumalla vedellä, kuivaa kulho tarkoin. Prässää perunat perunaprässillä suoraan lämpimään kulhoon. Mausta halutessasi suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla, mutta älä sekoita. Tarjoile heti. Prässää lisää perunoita, jos haluat tarjoilla lisää myöhemmin, sillä perunat eivät saa jäähtyä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme