Mainos
Mainos

Paastoajan, Ramadanin, aikana monissa muslimimaissa tarjoillaan usein linssikeittoa. Niissä on paljon proteiinia ja ne tekevät kylläiseksi. Linssit soseutuvat noin 40 minuutin keittämisen jälkeen, joten ne antavat keitolle myös hyvää rakennetta.

Neljälle

  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 225 g punaisia linssejä
  • 8 dl kasvislientä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemitallista rouhittua valkopippuria
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 3 rkl riisiä

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit huolellisesti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista sipulia kunnes se saa hieman väriä. Puserra valkosipuli kattilaan ja paista vielä hetki.

2. Lisää linssit ja kasvisliemi. Mausta korianterilla, juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen kunnes linssien rakenne rikkoutuu, n. 40 minuuttia.

3. Lisää riisi ja tarvittaessa lisää lientä, mikäli koostumus vaikuttaa liian sakealta. Anna kiehua hiljalleen kunnes riisi on pehmennyt.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme