Mainos
Mainos

Tämä punajuurisalaatti on todella maukas kunnolla hapokkaan kastikkeensa kanssa. Ota talteen hennot punajuuren lehdet, voit käyttää niitä salaatinlehtinä. Täydennä vielä rucolalla, niin hyvää tulee. Jos haluat kevyempää salaattia, vähennä oliiviöljyn määrää.

Neljälle

  • 1 kg punajuuria naattien kera
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 4 dl luonnonjogurttia
  • 75 saksanpähkinöitä
  • ½ - 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Valuta jogurttia kahvinsuodattimessa noin tunti, kunnes 2 ½ dl on jäljellä. Rouhi pähkinät. Vatkaa jogurtti, öljy ja viinietikka yhteen, sekoita mukaan pähkinärouhe ja puristetut valkosipulinkynnet. Suolaa ja pippuroi.

2. Keitä punajuuret kuorineen. Kuori juurekset ja leikkaa ne lohkoiksi.

3. Kaada kastike punajuurien päälle. Pane kylmään tunniksi. Voit myös asetella punajuurilohkot vadille salaatinlehtien ja punajuurenlehtien kanssa ja valuttaa päälle jogurttikastiketta.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme