Mainos
Mainos

Puolukkapäärynät ovat oikea vanhanajan jälkiruoka. Näitä kannattaa tehdä enemmänkin purkkeihin, jos on riittävästi kylmäsäilytystilaa. Harmaapäärynä-lajike sopii parhaiten tähän herkkuun, sen hedelmät ovat pieniä ja kovia.

Kahdeksalle

  • 1 l vettä
  • 2 l puolukoita
  • 500 g sokeria
  • 3 kanelitankoa
  • 8 harmaapäärynää

Valmistusohje

1.Keitä vesi ja puolukat. Anna kiehua niin kauan, että puolukat ovat hyvin vaaleanpunaisia, lähes valkoisia eli kymmenisen minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, valuta marjamassa kunnolla, että saat kaiken mehun talteen.

2. Mittaa sokeri mehun joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi, hauduta, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Lisää kanelitangot. Maista, että mehu on tarpeeksi makeaa, lisää sokeria tarvittaessa.

3. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Laita päärynät mehuun ja keitä niitä hiljalleen, kunnes ne ovat lähes pehmeitä, noin 35 minuuttia. Jätä päärynät jäähtymään liemeen. Tarjoile kermavaahdon kera ja sirottele pinnalle hieman jauhettua kanelia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme