Mainos
Hellapoliisi

Suolaiset piirakat ovat aina yhtä trendikkäitä. Ruokaisuutensa vuoksi ne soveltuvat niin kevyeksi lounaaksi kuin iltapalaksi tai juhlahetkiin. Voit valmistaa piiraan isommassa piirasvuoassa tai painella taikinaa esimerkiksi metallisen muffinivuoan pohjalle ja tarjota pieninä annospiiraina.

Pohja

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl kermaa tai vettä

Täyte

  • 300 g kinkkurouhetta tai-suikaleita
  • ½ punainen paprika
  • 4 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 150-175 g juustoraastetta
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Nypi voi tai margariini ja vehnäjauhot keskenään murumaiseksi.

Lisää suola ja kerma tai vesi nopeasti sekoittaen.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ripottele esipaistetun pohjan päälle kinkkurouhe tai -suikaleet.

Paloittele paprika ja ripottele päälle.

Sekoita kuohukerman joukkoon munat, juustoraaste ja mustapippuria myllystä.

Jatka piirakan paistamista 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä.


Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot