Mainos
Mainos

10.9.2015. Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).

Ainekset

  • 2 dl kvinoaa
  • 3 dl paksoita tai muuta rapeakuorista salaattia
  • 2 tomaattia
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 avocado
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1-2 kourallista kevätsipulin vihreää vartta tai ruohosipulia silputtuna
  • 3 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3-4 rkl lime- tai sitruunamehua
  • 50 g pekaanipähkinöitä
  • 40 g parmesaania tai pecorinoa lastuina

Valmistusohje

1. Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Voit maustaa keitinveden fondilla tai ripauksella mineraalisuolaa

2. Poista tomaateista siemenet. Pilko tomaatit, paksoi, avocado ja sipulinvarret.

3. Sekoita kasvikset, kvinoa ja kaprikset. Lisää oliiviöljy ja sitrusmehu.

4. Kokoa annokset. Lusikoi salaatti lautasille, asettele päälle halkaistut kananmunat. Murustele päälle pähkinöitä ja viimeistele juustolastuilla.

Ohje on Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme