Mainos
Mainos

Tämä on kuuluisa ranskalainen hernekeitto, Crème Ninon. Se on hieman ylellinen, sillä siihen lisätään tilkka kuohuviiniä.

Neljälle

  • 400-500 g pakasteherneitä
  • ½ rkl salviaa
  • 1 keltasipuli
  • 7 dl vaaleaa lientä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuohuviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä herneet salvian ja sipulin kanssa tilkassa kevyesti suolattua vettä 5-10 minuuttia. Siivilöi ja soseuta tehosekoittimessa.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Paista voita ja jauhoja toisessa kattilassa, lisää liemi. Lisää hernepyree, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Vatkaa kerma. Kuumenna keitto ennen tarjoilua, lisää kuohuviini ja tarjoile kermanokareen kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme