Mainos
Mainos

Ranskalainen sipulikeitto soupe à l`oignon on alkuperäisen ohjeen mukaan kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet. Täyteläiseen lopputulokseen pääset, kun haudutat keittoa noin kaksi ja puoli tuntia. Sopii hyvin illanistujaisiin hedelmäisen Gewurztraminerin kera nautittuna!

Ainekset

  • 500 g sipulia puolikkaina viipaleina
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1,5 l kiehuvaa lihalientä tai kasvislientä tai vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • jauhettua mustapippuria
  • 4 kpl paahdettua noin 1 cm paksuista pyöreää leipä viipaletta
  • 3 dl raastettua tahkojuustoa, gruyeriä tai parmesaania

Valmistusohje

Kuullota sipulit voissa ja öljyssä. Laita kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

Lisää lämpö keskinkertaiseksi ja mausta sipulit suolalla sekä sokerilla. Keitä 30 - 40 minuuttia usein sekoittaen, kunnes sipulit ovat saaneet tasaisen, syvän kullanruskean värin.

Sirota jauhot kattilaan ja sekoittele 3 minuuttia. Ota kattila pois lämmöltä ja sekoita kiehuva liemi sipuliseokseen. Lisää viini ja mausteet. Keitä hiljaa kansi raollaan 30 - 40 minuuttia. Tarkista maku. Laita keitto uuninkestäviin annoskulhoihin.

Keitolla on kaksi erilaista tarjoilutapaa. Me tunnemme keitosta version, jossa leipä ja juusto gratinoidaan uunissa. Keiton voi myös tarjota niin, että laittaa paahdetun leivän keiton päälle ja lisää juustoa keittoon syödessä.

Tarjoilutapa 1: Laita rapeaksi paahdettu leipä keiton päälle ja tarjoa juustoraaste erikseen.

Tarjoilutapa 2: Laita leipäviipaleet ja paljon juustoraastetta keiton päälle ja gratinoi grillissä tai ylälämmöllä kunnes pinta on kauniin ruskea.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme