Mainos
Mainos

Raparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenet

Tässäpä kesäjälkiruoka vailla vertaa. Kermalisäkkeestä tulee parasta, kun käytät oikeaa vaniljatankoa, josta raaputat siemenet kerman joukkoon.

Neljälle

  • 500 g raparperia
  • 50 g sokeria
  • 4 dl valkoviiniä
  • 1 pala appelsiininkuorta
  • 1 kanelitanko
  • 2 liivatelehteä (2 lehteä 3 neste-dl:aa kohti)

Tarjoiluun

  • kandeerattuja pinjansiemeniä
  • löysäksi vatkattua kermaa vaniljansiementen kanssa
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pese raparperit ja leikkaa puolet niistä isohkoiksi paloiksi. Laita palat kattilaan, kaada päälle valkoviini, lisää sokeri ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Lisää mausteet ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia.

2. Siivilöi keitos. Kuori loput raparperit ja leikkaa vinoiksi paloiksi. Nosta palat keittoon ja anna niiden pehmentyä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.

3. Sulata liotetut liivatelehdet raparperiliemeen. Kaada keitos annosvuokiin, siirrä kylmään ja anna hyytyä. Kumoa hyytelöt lautasille, sirottele päälle kandeerattuja pinjansiemeniä, koristele sitruunamelissalla ja tarjoile vaniljakerman kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme