Mainos
Mainos

Aloita juhlapäivällinen herkullisella rapukeitolla. Kokonaiset ravut keittolautasilla antavat varmasti keskustelunaihetta pöydässä.

Neljälle

  • 1 kg keitettyjä rapuja
  • 1 keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 l äyriäislientä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • cayennepippuria

Valmistusohje

1. Laita sivuun 4 kaunista rapua koristeluun. Kuori loput ravut ja säästä pyrstöt jääkaapissa. Laita kuoret ja sakset kestävään muovipussiin ja murskaa ne morttelilla.

2. Paista sipuli, valkosipuli ja ravunkuoret muutama minuutti voissa. Lisää tomaattipyree ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja keitä n. 15 minuuttia. Siivilöi pois kuoret ja kaada liemi takaisin pataan.

3. Sekoita jauhot tilkkaan kermaa. Vatkaa suurus ja loput kermasta mukaan liemeen ja keitä muutama minuutti. Lisää ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoile lämpimiltä lautasilta, koristele kokonaisilla ravuilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme