Mainos
Mainos

Italialaisen ricotta-tuorejuuston voi valmistaa itse Samassa liemessä-ohjelman reseptillä, eikä siihen tarvita kuin pari ainesosaa! Erinomainen juusto myös leivonnaisiin.

Ainekset

  • 1 l raakamaitoa
  • 3 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Kaada maito kattilaan. Lämmitä maitoa, kunnes se höyryää ja melkein kiehahtaa.

Lisää sitruunamehu puukauhalla sekoittaen ja sammuta levy. Sekoita hitaasti, kunnes maito alkaa erottua herasta.

Anna juuston seistä kattilassa noin 5 minuuttia. Vuoraa sillä aikaa siivilä harsokankaalla ja aseta se kulhon päälle. Kaada maito hitaasti harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua noin puoli tuntia. Jos haluat tiiviimpää juustoa, anna valua hieman kauemmin.

Huom! Muista maitoa ostaessasi, että se ei saa olla UHT-käsiteltyä eli iskukuumennettua, sillä silloin juusto ei erotu maidosta.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme