Mainos
Mainos

Kermainen risotto sopii lisukkeeksi vaikka minkä kanssa. Parsarisotto maistuu varsinkin paistetun tai grillatun kalan kera.

Neljälle

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 dl avorioriisiä
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä
  • 1 rkl raastettua parmesaania
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista parsat ja keitä ne pehmeiksi, paloittele pienemmiksi paloiksi.

2. Hienonna salottisipulit ja valkosipuli, paista niitä ja laakerinlehteä oliiviöljyssä. Lisää riisi ja paista muutama minuutti. Kaada päälle viini ja sekoita, kunnes se on imeytynyt riisiin. Alenna lämpöä ja lisää liemi vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Keitä kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä hieman napakkuutta. Poista laakerinlehti kattilasta.

3. Ota kattila liedeltä. Kääntele mukaan parmesaani ja voi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita päälle parsaa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi parmesaanilastuilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme