Mainos
Mainos

Kala-äyriäispataa voi muunnella lompakon ja ainesten saatavuuden mukaan. Älä laita äyriäisiä pataan liian aikaisin, ne sitkistyvät jos ne kiehuvat.

Neljälle

  • 4-6 perunaa, viipaleina
  • 1 fenkoli, suikaleina
  • 2 porkkanaa, viipaleina
  • 1 dl juuriselleriä, hienoksi kuutioituna
  • suolaa ja kokonaisia mustapippureita
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 pkt sahramia
  • 2-3 dl vettä
  • 500 g kampelafileitä
  • 1 pieni prk simpukoita vedessä
  • 200 g katkarapuja (kuorellisia)

Valmistusohje

1. Paista kaikki vihannekset voissa padassa, suolaa ja lisää muutama pippuri.

2. Murusta mukaan liemikuutio, ripottele päälle sahrami ja lisää vesi. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes vihannekset ovat pehmenneet.

3. Suolaa kalat, kääri fileet rullalle ja laita päällimmäiseksi pataan. Kuumenna 5-10 minuuttia. Asettele simpukat ja katkaravut päällimmäiseksi, anna niiden lämmetä viimeiset minuutit.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme