Mainos
Mainos

Ruotsalaiset lihapullat pekonilla

Lihapullat on usein valittu suosituimmaksi kotiruoaksi. Makuja-kokki Sami Garam tarjoaa niistä aidon ruotsalaisen version. Nauti helpoista ja maukkaista lihapullista vaikka joka viikko.

Ainekset

  • 600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 50 g pekonia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kermaa
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl vasikan fondia
  • öljyä

Valmistusohje

Pilko sipuli ja pekoni ja kuullota niitä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kananmunan rakenne ja sekoita kermaan. Lisää sipuli-pekoniseos joukkoon.

Vaivaa jauheliha mukaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Anna maustua tovi ja pyöritä taikinasta huolellisesti tasakokoisia lihapullia. Paista uunissa 200 asteessa kymmenisen minuutttia ja nosta pyörykät kastikkeeseen.

Kuullota tomaattipyreetä ja sinappia keskenään tilkassa öljyä. Lisää kerma ja fondi mukaan.

Nosta lihapullat kiehuvaan kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.

Tarjoa perunasoseen, maustekurkun ja puolukkasurveen kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme