Mainos
Mainos

Reilu taikina riittää neljään limppuun. Halutessasi voit myös pakastaa ylijääneet limput.

4 limppua

    4 limppua

    • 100 g hiivaa
    • 100 g hiivaa
    • 100 g voita + voiteluun
    • 100 g voita + voiteluun
    • 1 litra portteria
    • 1 litra portteria
    • 1-2 dl siirappia
    • 1-2 dl siirappia
    • 1 rkl suolaa
    • 1 rkl suolaa
    • 1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
    • 1 rkl jauhettua pomeranssinkuorta
    • 1 rkl hienonnettua anista
    • 1 rkl hienonnettua anista
    • 1 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
    • 1 rkl hienonnettuja fenkolinsiemeniä
    • 3 dl rusinoita
    • 3 dl rusinoita
    • 2 kg ruissihtijauhoja
    • 2 kg ruissihtijauhoja

    Valmistusohje

    1. Voitele uunipannu kokonaan tai voitele pannun reunat ja levitä pannulle leivinpaperi. Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi, lisää joukkoon portteri ja kuumenna kädenlämpöiseksi 37 asteeseen. Kaada neste hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

    2. Siirrä sivuun neljä desilitraa ruissihtijauhoja ja sekoita loput nesteeseen. Tee kulhoon lisättyihin jauhoihin desilitran mitalla yksi tai kaksi syvennystä ja täytä ne siirapilla. Lisää suola, mausteet ja halutessasi rusinat ja vaivaa taikinaa voimakkaasti. Lisää tarvittaessa jauhoja. Nostata taikinaa keittiöpyyhkeen alla noin 40 minuuttia.

    3. Kuumenna uuni vajaaseen 200 asteeseen. Vaivaa taikinaa hetki kulhossa ja kumoa se kevyesti jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile limpuiksi. Pane leivät uunipellille ja voitele sulatetulla voilla. anna nousta pyyhkeen alla puolisen tuntia.

    4. Paista leipiä uunin keskitasossa noin 40 minuuttia. Voitele valmiit leivät vedellä tai portterilla, kääri keittiöpyyhkeisiin ja jäähdytä ritilän päällä.

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme