Mainos
Mainos

Todella helppotekoisessa jälkiruoassa yhdistyvät joulun suloiset maut. Pohjassa maistuu piparkakku ja täytteessä sahrami.

8-10 palaa

  • 180 g piparkakkuja
  • 75 g voita
  • 4 dl ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl sokeria
  • hieman raastettua sitruunankuorta
  • ½ g sahramia (1 annos)
  • tomusokeria
  • sulatettuja karhunvatukoita tai muita marjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Murenna piparkakut tai hienonna ne yleiskoneessa. Sekoita muruihin voi. Painele voi-muruseos irtopohjavuokaan ja pane vuoka hetkeksi jääkaappiin.

2. Sekoita ranskankerma, sokeri, sahrami ja munat ja mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella. Kaada täyte vuokaan ja paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.

3. Sirottele kakun päälle tomusokeria ja tarjoa kakku sulatettujen, kevyesti sokeroitujen karhunvatukoiden tai muiden marjojen kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme