Mainos
Mainos

Koko Suomi Leipoo -ohjelman kolmannen kauden neljännessä jaksossa tehtiin näyttäviä salaattikakkuja. Tässä Marionin luomus!

Ainekset

  • 18 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
  • 2 sitruunaa
  • ½ ruukkua tilliä
  • 3rkl dijonsinappia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 250g ranskankermaa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kurkku
  • 10 kirsikkatomaattia
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • 1tl suolaa
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1tl chiliä
  • 1tl basilikaa
  • 1tl mustapippuria
  • 1tl valkosipulijauhetta
  • ½punasipuli
  • ½pussi friseesalaattia
  • 200g graavisuolattua lohta

kuorrutus

  • 150g tuorejuustoa
  • 1.5dl vispikermaa

hummus

  • 200g säilöttyjä tölkki-kikherneitä (valmiita käytettäväksi)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3rkl öliiviöljyä
  • ½sitruuna
  • ½tl suolaa
  • ½tl paprikajauhetta
  • 2tl tahinia

Koristeluun

  • 5 kirsikkatomaattia
  • 15 ruohosipulia

Valmistusohje

Yhteen kerrokseen tulee aina 6 viipaletta leipää. Kostuta leivät sitruunamehulla. Voitele dijonsinapilla. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma ja mausta mausteilla. Lisää halutessa dijonsinappia. Pilko sipuli, kurkku ja tomaatit. Sekoita lohi  ja sipuli tuorejuustoranskankermaseoksen kanssa sekaisin. Levitä seos ensimmäisen kerroksen väliin. Lisää myös tilli. Levitä toiseen kerrokseen hummus, vihanneksia ja rucola. Koristele kakku ruohosipulilla ja kirsikkatomaateilla.

kuorrutus: 

Vispaa kerma. Lisää tuorejuusto. Levitä kakun ympärille.

hummus:

Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kaikki ainekset blenderiin. Lisää tarvittaessa suolaa ja vettä.

koristelu:

Leikkaa kirsikkatomaateista ruusun mallisia veitsellä. Asettele ruohosipulit ja tomaatit ”ruusukimpuksi” kakun päälle.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme