Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

14.8.2015. Kokeile salmiakkisuklaan ja vadelmien viettelevää yhdistelmää! Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras.

Tarvitset

  • n. 10 pyöreää pientä piirasvuokaa, esim. irtopohja, silikoni tai folio (halkaisija n. 7-8 cm), tai 1 iso piirasvuoka (26-28 cm halkaisija)

Piiraspohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Suklaa Piirakkataikinaa (380 g) tai Kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle pohjalle

  • n. 4 dl vadelma-punaherukkasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tlk vaahtoutuvaa kermaa (n. 2 dl)
  • 1 tlk vaniljarahkaa tai -tuorejuustoa (200 g)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g salmiakkisuklaata

Koristeeksi

  • n. 3 dl vadelmia (ja punaherukoita)
  • pieniä vadelman, herukan tai mintun lehtiä
  • 50 g salmiakkisuklaata pieninä paloina

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina voideltujen pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min (isoa piirasta n. 15 min alimmalla tasolla) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka tai tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Mausta seos vaniljasokerilla ja veitsellä pieneksi pilkotulla salmiakkisuklaalla.

Survo vadelmat ja punaherukat. Levitä survosta nesteineen piiraspohjille ja lusikoi päälle täytevaahto. Koristele vadelmilla, herukan tertuilla, tuoreilla vihreillä lehdillä ja salmiakkisuklaapaloilla.

Vinkki: halutessasi voi jättää punaherukat pois ja käyttää enempi vadelmia tai laittaa punaherukoiden tilalle muita marjoja.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme