Mainos
Mainos

Omat savustusvälineet ovat kullanarvoinen aarre, mutta onneksi lohta voi ostaa kaupasta myös valmiiksi savustettuna. Koristele lohi kauniisti ja aseta tarjolle joulupöytään.

1 lohi

  • 2-3 kg tuoretta, perattua lohta
  • 2 kg merisuolaa
  • 400 g ruokosokeria (ruskeaa sokeria)
  • 60 g murskattuja katajanmarjoja
  • 7 jauhettua laakerinlehteä
  • 80 g jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • 4 rkl ranskankermaa
  • 1 rkl majoneesia
  • ½ tl sinappia
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g muikunmätiä

Valmistusohje

1. Savulohi: Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat, laakerinlehdet ja pippuri ja hiero seosta lohen sisä- ja ulkopuolelle. Anna maistua huoneenlämmössä pari tuntia. Pane lohi ritilän päälle ja savusta noin 80 asteessa 60-90 minuuttia.

2. Säilytä lohi viileässä tarjoiluun saakka. Irrota nahka ja pane kala tarjolle isolle vadille.

3. Sekoita ranskankerma, majoneesi, sinappi, suola ja pippuri. Pursota seos keskelle lohta ja koristele muikunmädillä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme