Mainos
Mainos

7.9.2015. Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).

Risotto

  • 2 dl spelttisuurimoita
  • n. 1 rkl vasikanfondia
  • 50 g parmesaani- tai pecorinojuustoa raastettuna
  • 1-2 rkl margariinia
  • 4 rkl ruohosipulia silputtuna

Lohi

  • 300 g lohta fileenä
  • 2 rkl teriyaki-kastiketta
  • 1 tl sitruunapippuria
  • seesaminsiemeniä
  • sitruunaa tai limeä

Valmistusohje

Keitä 2,5 dl vettä kattilassa. Lisää vasikanfondi ja spelttisuurimot. Keitä, kunnes vesi on lähes haihtunut, ja lisää vielä noin 2 dl vettä vähän kerrallaan, kunnes suurimot ovat kypsiä. Lisää margariini ja juustoraaste.

Poista kalasta nahka, ja leikkaa kahteen osaan. Marinoi kaloja teriyakikastikkeessa vähintään 10 minuuttia. Paista paksuuden mukaan 1-3 minuuttia per puoli.

Ripottele lohen pinnalle sitruunapippuria ja reilusti seesaminsiemeniä. Purista päälle sitruunaa tai limeä, ja koristele annos ruohosipulilla.

Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme