Mainos
Mainos

31.1.2014. Tänään maistellaan Hanna Gullichsenin seesampaneroituja kanavartaita!

Ainekset

  • 2 kananrintafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl pankojauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 – 1 ½ dl öljyä
  • puisia grillitikkuja

Tarjoiluun

  • hapanimeläkastiketta
  • limettiä

Hapanimeläkastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl soijakastiketta (tai kalakastiketta)
  • (suolaa)
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

Seesampaneroidut kanavartaat:

1 Leikkaa kananrintafileet pitkittäissuunnassa neljäksi yhtä paksuksi suikaleeksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Työnnä varrastikut pitkittäin kanasuikaleiden läpi.

2 Vispaa kananmunat ja kaada seos lautaselle. Sekoita seesaminsiemenet ja pankojauho toisella lautasella.

3 Dippaa vartaat kananmunassa, valuta ylimääräinen kananmuna pois ja kääntele ne pankojauho-seesaminsiemenseoksessa. Taputtele rouhe kunnolla kanasuikaleiden pintaan.

4 Valitse pannu tai laakea kattila, johon tikut mahtuvat lepäämään. Katko tikut tarvittaessa sopivan mittaisiksi. Kuumenna pannulla öljyä, kunnes se melkein savuaa.

5 Nosta vartaat pannulle ja laske lämpötilaa hiukan. Anna vartaiden tiristä öljyssä noin minuutti molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin, kullankeltaisen pintavärin.

6 Nosta kypsät kanavartaat talouspaperin päälle. Paperi imee vartaista liian rasvan ja pitää lihan pinnan rapeana.

7 Tarjoile kanavartaat hapanimeläkastikkeen ja limetinlohkojen kera.

Hapanimeläkastike:

1 Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

2 Kuumenna rypsiöljy kasarissa. Kuullota chilit ja valkosipulit nopeasti öljyssä.

3 Lisää kasariin tomaattipyree, vesi, riisiviinietikka, sokeri ja soijakastike. Sekoita ja keitä seosta kymmenisen minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla.

4 Sekoita maissitärkkelys puoleen desilitraan kylmää vettä. Kaada seos kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen ja keitä kastiketta vielä minuutti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme