Mainos
Mainos

Riimisuolattu sianpotka on kunnollista, vanhanajan kotiruokaa. Saksassa tätä ruokalajia kutsutaan nimellä Eisbein. Hapankaalia voi ostaa valmiina kaupasta. Dijonsinappi on maukas lisä vaikka olisitkin tottunut makeampaan sinappiin.

Neljälle

  • 2 kg riimisuolattua sianpotkaa
  • 7 kokonaista valkopippuria
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • hapankaalia
  • keitettyä perunaa
  • dijonsinappia

Maustekimppu

  • purjoa
  • 1 oksa timjamia
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Laita liha runsaaseen, kylmään veteen isoon kattilaan. Kiehauta ja kuori vaahto tarkasti. Lisää maustekimppu, mauste- ja valkopippurit.

2. Anna lihan kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Kokeile paistinhaarukalla valmistumista – lihan pitää irrota luista helposti. Keitä tarvittaessa hieman lisää.

3. Lämmitä hapankaali. Tarjoile potka hapankaalin ja keitettyjen perunoiden kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme