Mainos
Mainos

Suomen sienivalikoima on runsas ja upea, ja nykyään myös viljeltyjä sieniä, kuten osterivinokasta, on saatavilla ympäri vuoden. Marinoidut sienet sopivat erinomaisesti salaattiin. Muista suikaloida sienet ohuiksi.

4 annosta

  • 500 g kauden sieniä
  • 300 g vihreitä papuja
  • 4 rkl hyvää öljyä sienille
  • vajaa 1 rkl öljyä pavuille
  • 2 hienonnettua salottisipulia
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • 1 veitsenkärjellinen raastettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Puhdista sienet huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sieniviipaleet öljyn, sitruunamehun ja salottisipulin kanssa. mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja tuoreella inkiväärillä. Anna vetäytyä ainakin puolen tunnin ajan.

2. Keitä papuja hiljalleen riittävästi suolatussa vedessä, lisää ruokalusikallinen öljyä. Kaada pavut lävikköön ja kasta ne heti jääkylmään veteen, jotta kiehuminen lakkaa ja pavuissa säilyy maku, kiinteys ja väri.

3. Valuta pavut ja sekoita sienten kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme