Mainos
Mainos

Kananpoika- tai broilerifileitä ei pidä kypsentää liikaa - muuten niistä tulee helposti kuivia. Kun ruskistat ensin pannulla ja sitten paistat uunissa, lihassa säilyy mehukkuus. Tarjoile kananpoika risoton ja vihannesten kera.

4 annosta

  • 4 kananpoika- tai broilerifileetä

Marinadi

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 1 tl persiljaa
  • 1 tl kuivattua timjamia

Risotto

  • 1 sipuli
  • 6 dl risottoriisiä
  • 10-12 dl kanalientä
  • 2 valkoviiniä
  • 50 g parmesaanijuustoraastetta
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • noin 200 g sieniä, esimerkiksi herkkutatteja, kantarelleja, herkkusieniä tai sekasieniä

Valmistusohje

1. Marinadi: Hienonna persilja. Sekoita oliiviöljyyn basilika, kirveli, hienonnettu persilja ja timjami. Marinoi kananpoikaa tässä marinadissa noin puolen tunnin ajan.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta kanafileet suolalla ja pippurilla. Ruskista niitä kevyesti paistinpannulla ja pane sitten uuniin noin 12-15 minuutiksi, kunnes liha on läpikypsää. Pidä kuumana ja viipaloi juuri ennen tarjoilua.

3. Risotto: Lämmitä kanaliemi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kattilassa kevyesti öljyssä. Pane kattilaan mukaan riisi ja kuullota hetken, lisää sitten valkoviini ja sekoita, kunnes viini on kiehunut kokoon. Laske lämpötilaa ja lisää kanaliemi hiljalleen, samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta sitten kannen alla noin 20 minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin. Kuullota sienet ja lisää mukaan. Ota kattila pois levyltä, lisää parmesaanijuusto ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme