Mainos
Mainos

Tähän herkulliseen alkuruokaan voi käyttää mitä tahansa sieniä, itsepoimittuja tai kaupasta ostettuja. Tulinen piparjuurikastike maistuu hyvältä sen kanssa.

Neljälle

  • 4 palaa pehmeää ohutleipää
  • pöytämargariinia
  • 250 g tuoreita sieniä
  • ½ keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl sinappia
  • ½ tl paprikajauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kastike

  • 2 rkl majoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2-4 tl tuoretta, raastettua piparjuurta

Tarjoiluun

  • friseesalaattia
  • ½ punasipuli
  • ½ tomaatti
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita majoneesi, kermaviili, sinappi, suola ja pippuri. Laita kylmään tarjoiluun asti. Kuori ja raasta piparjuuri ja lisää kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja hienonna sienet. Laita sienihake kylmään paistinpannuun ja napsauta levy päälle. Anna sienten ”hikoilla” keskilämpöisellä pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää lämpöä ja laita voi pannuun. Paista hetki ja lisää sipuli. Paista kunnes sipuli on kauniin väristä. Purista mukaan valkosipuli, lisää sinappi ja mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Levitä margariinia leiville. Levitä sieniseos päälle ja kääri tiukoiksi rulliksi. Leikkaa rullat viistosti terävällä veitsellä. Kuori ja suikaloi punasipuli. Lohko tomaatti ohuesti. Asettele salaattia neljälle lautaselle, laita päälle sipulia ja tomaattia. Aseta sienirullat päälle ja koristele timjamilla. Tarjoile kastikkeen kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme