Mainos
Mainos

Makuja suuntaa katseet jo jouluherkkuihin. Henri Alén antaa vinkkejä maukkaan siikatartarin tekoon. Se sopii loistavasti joulupöytään muiden kalaherkkujen seuraksi tai nautittavaksi sellaisenaan.

Ainekset

  • 2 siikafilettä
  • 1 tl kapriksia
  • ruukku ruohosipulia tai tilliä
  • 1 limetti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rasia vuonankaalisalaattia

Punasipulikastike

  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • hieman kidesokeria
  • noin 1dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Poista siikafileistä ruodot ja nahka. Hienonna siika ja lisää mukaan hienonnettu kapris ja ruohosipuli.

Lisää mukaan oliiviöljy ja limetin mehu. Mausta tartar suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Tarjoile punasipulikastikkeen ja vuonankaalisalaatin kanssa.

Kuori ja kuutioi punasipuli. Lisää mukaan etikka, sokeri, suolaa ja mustapippuria. Anna marinoitua kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi mukaan öljy. Sekoita hyvin ja tarjoile.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme