Mainos
Mainos

Silakkalaatikko on yksi kotiruokien kuninkaista. Tilli-voisula antaa laatikolle ripauksen lisää herkullisuutta ja pehmeyttä. Silakkalaatikko toimii arkiruokana tai vaikka joulupöydässä muiden laatikoiden seurana.

0,5 kg silakkafileitä

1 kg perunoita

1 sipuli

7 dl maitoa

3 kananmunaa

suolaa

valkopippuria

voita

nippu tilliä

etikkapunajuuria

suolakurkkuja

Valmistusohje

Kuori perunat ja viipaloi ne noin puolen sentin siivuiksi. Leikkaa sipuli hakkeeksi.

Voitele uunivuoka ja asettele sinne aineksia kerroksittain. Rouhaise väleihin myös pippuria ja suolaa. Jätä päällimmäiseksi kerros perunaa.

Vatkaa munat ja maito keskenään ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito silakkalaatikon päälle ja pudottele pinnalle muutama voinokare. Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja munamaito hyytynyt. Sulata kattilassa voita ja mausta se tillillä.

Tarjoa silakkalaatikon kassa tätä tilli-voisulaa, punajuuria ja suolakurkkuja.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme