Mainos
Mainos

4 annosta

  • 1 kuorittu ja viipaloitu palsternakka
  • 3 kuorittua ja viipaloitua porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • 1 kuutioitu sipuli
  • 8 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2,5 dl kermaa
  • ¾ dl konjakkia
  • ½ pulloa valkoviiniä
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria
  • 1 kg simpukoita
  • ½ nippua karkeaksi silputtuja kevätsipuleita
  • ½ nippua karkeaksi silputtua persiljaa
  • ½ nippua karkeaksi silputtua tilliä
  • 150 g ravunpyrstöjä

Valmistusohje

Poista ensin simpukoiden parta ja pese simpukat kylmässä juoksevassa vedessä harjaten niitä samalla. Älä käytä simpukoita, joiden kuori on rikki tai joiden kuori ei ole tiukasti kiinni. Jos löydät simpukoita, joiden kuori on auki, kopauta simpukkaa. Näin voit kokeilla, sulkeutuuko simpukka. Jos simpukka sulkeutuu, voit käyttää sen. Jos simpukka pysyy auki, heitä se pois. Siirrä puhdistetut simpukat syrjään odottamaan.

Valmista seuraavaksi simpukoiden kastike. Kaada suureen kattilaan melko paljon oliiviöljyä. Lisää porkkanan ja palsternakan palaset ja ruskista niitä kevyesti. Anna hautua. Lisää sitten sipulikuutiot ja valkosipuli. Anna kasvisten pehmetä.

Ota pieni kattila ja lisää siihen konjakki ja kerma. Anna seoksen kiehua hiljalleen, jotta se kiehuu hieman kokoon. Kaada kasvisten päälle ½ pulloa kuivaa valkoviiniä. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kun valkoviinikastike alkaa kiehua, lisää simpukat ja aseta kattilan päälle kansi. Ravista kattilaa kevyesti ja keitä kovalla lämmöllä 3–4 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.

Kaada kokoon keitetty kerma simpukoiden päälle ja ravista kattilaa, jotta kaikki maut sekoittuvat. Lisää silputut kevätsipulit, tilli ja persilja. Koristele lopuksi ravunpyrstöillä ja tarjoa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme