Mainos
Mainos

Silakat, tilli, sinappi ja perunat on oiva ja edullinen vaihtoehto.

Ainekset

  • 1 kg nahattomia silakkafileitä

Etikkaliemi

  • 1 l vettä
  • 1,3 dl etikkaa
  • ¼ dl merisuolaa

Sinappikastike

  • 50 g sokeria
  • 100 g sinappia
  • 0,5 dl valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • sitruunamehua
  • mustapippuria
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 1 dl vettä
  • 3,5 dl rypsiöljyä

Perunasalaatti

  • 0,5 kg keitettyjä perunoita
  • 1 punasipuli
  • kaprista
  • ruohosipulia hienonnettuna
  • suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • öljyä

Valmistusohje

Valmista etikkaliemi keittämällä ja jäähdytä se. Laita silakkafileet etikkaliemeen neljäksi tunniksi.

Valuta silakkafileet hyvin ja laita sinappikastikkeeseen maustumaan vuorokaudeksi.

Mittaa sokeri, sinappi, valkoviinietikka, vesi ja mausteet kulhoon; sekoita. Lisää seokseen öljy vähitellen ohuena nauhana. Laita silakkafileet kastikkeeseen maustumaan vuorokaudeksi.

Kuutioi perunat ja sipulit. Sekoita aineet ja mausta lopuksi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme