Mainos
Mainos

Savusilakalle sopii erinomaisesti marinadiksi herkullinen sinappikastike. Seuralaisiksi sopivat kapris, omena ja tilli. Tarjoile keitettyjä perunoiden kanssa.

4 annosta

  • 6 savusilakkaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • 1 rkl silputtua persiljaa
  • 1½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl vettä

Koristeluun

  • sitruunanlohkoja
  • omena
  • 4 rkl kapriksia
  • tilliä

Valmistusohje

1. Puhdista ja fileoi savusilakat ja asettele vuokaan.

2. Kuori ja hienonna punasipuli. Huuhtele ja hienonna persilja. Sekoita keskenään munankeltuainen, etikka, sinappi, suola, pippuri ja sokeri. Vatkaa sitten öljy joukkoon. Lisää punasipuli, persilja ja kermaviili ja sekoita joukkoon vettä, kunnes koostumus on sopiva. Valele kastike savusilakoiden päälle ja anna seistä muutaman tunnin ajan.

3. Kuori ja hienonna omena ja sekoita joukkoon kaprikset. Annostele marinoidut savusilakat lautasille ja koristele omena-kapris-seoksella.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme