Mainos
Mainos

Uunibroileri on nopea ja hyvä arkiruoka. Makuja & Elämää -osiossa viikon vieraana Teresa Välimäki, ja uunibroileria valmistetaan keskiviikkona 12.3.

Neljälle

  • 4 broilerin rintaleikettä (luullisia)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 8-12 lehteä basilikaa
  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 2 sitruunaa
  • 4-6 rosamunda-perunaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua

Valmistusohje

Mausta broilerin rintaleikkeet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Aseta jokaisen leikkeen päälle pari basilikanlehteä ja kääri ympärille viipale tai pari parmankinkkua. Nosta leikkeet uunivuokaan. Purista toisen sitruunan mehu leikkeiden päälle ja leikkaa toinen sitruuna lohkoiksi. Asettele lohkot vuokaan.

Lohko pestyt rosamundaperunat ja sekoita kulhossa niiden joukkoon öljy, suola, mustapippuri ja rosmariini. Nostele maustetut perunat uunivuokaan broilerin rintaleikkeiden viereen. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää ja perunat ovat pehmeitä ja saaneet väriä.

Tarjoile salaatin ja yrttiöljyn kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme