Mainos
Mainos

Smoolantilainen karkea maksapasteija

Kyllä kotitekoisessa maksapasteijassa on upea maku! Tarjoile pasteija hyvin viilennettynä, kun se on saanut ensin vetäytyä ja maustua vähintään muutaman päivän. Happamet lisäkkeet, kuten maustekurkku ja etikkapunajuuret sopivat hyvin pasteijan kumppaneiksi. Tarvitset lihamyllyn pystyäksesi tekemään tätä pasteijaa.

1 vuoallinen

  • 500 g sian- tai vasikanmaksaa
  • 1 punasipuli
  • 250 g silavaa
  • voita paistamiseen ja vuokaan
  • 4 anjovisfileetä
  • 4 munaa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 2 rkl siirappia

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia
  • 2-3 laakerinlehteä

Lisäksi

  • 2-litrainen uunivuoka

Valmistusohje

1. Viipaloi maksa ja liota sitä maito-vesiseoksessa yön yli. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta maksat liosta, kuivaa ne ja leikkaa palasiksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppua voissa ruskistamatta.

2. Jauha maksa ja silava keskisuurilla rei'illä varustetun levyn läpi lihamyllyssä. Jauha myös anjovikset ja sipuli ja sekoita ne maksamassaan. Vatkaa keskenään munat, jauho sekä kerma ja sekoita nekin maksamassaan. Mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja siirapilla. Murekeseoksessa täytyy olla selvät maut. Koepaista pieni nokare paistinpannussa, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

3. Voitele vuoka tarkoin. Kaada maksaseos siihen, niin että se jää noin sentin päähän vuoan reunasta. Peitä foliolla ja paista vesihauteessa uunissa 50-80 minuuttia. Koristele pasteija timjamilla ja laakerinlehdillä ja anna jäähtyä. Säilytä pasteija folioon käärittynä. Anna pasteijan "kypsyä" jääkaapissa 5-6 päivää. Leikkaa viipaleiksi ennen tarjoilua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme