Mainos
Mainos

Tanskalaiset voileivät ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Aito smörrebröd koostuu ohuesta ruisleipäviipaleesta ja suunnattomasta määrästä päällysteitä; leipä ei saa näkyä päällysainesten alta. Smörrebrödien kanssa juodaan mielellään lasillinen olutta ja en lille en eli pieni snapsi.

Neljälle

Pumpernickel ja sinihomejuusto

  • 4 viipaletta pumpernickel-leipää
  • (tumma, mausteinen vuokaleipä,
  • usein höyryssä kypsennetty)
  • voita
  • 4 paksua viipaletta sinihomejuustoa
  • ½ punasipuli
  • 4 raakaa munankeltuaista

Maalaisleipä ja Lindströminpihvi

  • 200 g naudanjauhelihaa
  • 2 rkl etikkapunajuurisilppua
  • 2 rkl paistettua sipulisilppua
  • 1 rkl kaprissilppua
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • voita
  • 2 suolakurkkua

Ruisleipä ja katkaravut

  • 4 viipaletta ruisleipää
  • 160 g kuorittuja tuoreita katkarapuja
  • 1 kovaksikeitetty muna
  • 4 tl majoneesia
  • ½ sitruuna
  • tilliä

Valmistusohje

1. Pumpernickel ja sinihomejuusto: Voitele leivät. Pane jokaiselle leivälle paksu viipale sinihomejuustoa. Aseta muutama punasipulirengas päälle. Riko muna kerrallaan kämmenelle, valuta valkuainen sormien läpi, niin että keltuainen jää käteen. Aseta keltuaiset sipulirinkulaan juuri ennen tarjoilua.

2. Maalaisleipä ja Lindströminpihvi: Sekoita yhteen jauheliha, punajuuri-, sipuli- ja kaprissilppu ja sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile neljä pihviä ja paista ne voissa. Jäähdytä ja nosta voidelluille maalaisleipäviipaleille. Leikkaa suolakurkut puoliksi pitkittäin ja tarjoile leipien kanssa.

4. Ruisleipä ja katkaravut: Voitele ruisleipäviipaleet majoneesilla. Jaa katkaravut leiville. Leikkaa muna lohkoiksi, aseta leiville ja koristele tillillä. Leikkaa sitruunasta neljä ohutta lohkoa ja tarjoile ohessa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme