Mainos
Mainos

Simpukat eivät ole pelkästään hyödyllisiä, hyvänmakuisia ja suhteellisen halpoja, vaan myös valmistustapaa voi muunnella vaikka kuinka paljon. Italiassa äyriäisiä ja varsinkin simpukoita syödään mielellään pastan kera. Tätä reseptiä voit kokeilla myös säilykesimpukoille.

Neljälle

  • 4 annosta spagettia
  • 40-50 tuoretta sinisimpukkaa
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 persiljanippu
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • ½ tl timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 vajaa maustemitta cayennepippuria
  • ½ pullo kuivaa valkoviiniä (n. 3 ½ dl)
  • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • juustoraastetta

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat. Heitä pois avautuneet simpukat, jotka eivät sulkeudu kun kopautat niitä pöytää vasten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja paista ne öljyssä kattilassa. Hienonna persilja. Leikkaa tomaatit pienemmiksi paloiksi ja säästä tomaattiliemi.

2. Lisää kattilaan tomaatit ja tomaattiliemi, persilja sekä timjami. Pyöräytä mustapippuria myllystä ja lisää cayennepippuri. Keitä ilman kantta kunnes noin puolet nesteestä on haihtunut. Lisää viini, ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna poreilla 10 minuuttia. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä rajusti. Lisää simpukat, laita päälle kansi ja anna kiehua 5-6 minuuttia. Ravista kattilaa muutaman kerran tänä aikana.

3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan. Poimi simpukat kuoristaan, säästä n. 10 simpukkaa kuorissaan koristelua varten. Aseta kuoristaan poimitut simpukat isoon kulhoon, kaada päälle keitinliemi. Kaada päälle pasta ja sekoita varoen. Laita simpukat kuorineen päälle koristeeksi. Pöydällä tulee olla mustapippuria ja juustoraastetta. Vinkki: Ellet halua käyttää valkoviiniä, korvaa se kalaliemellä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme