Mainos
Mainos

Raparperipiirakka, klassikko, vuodesta toiseen himoittu raparperiherkku on tässä. Hans Välimäki valmisti Makuja-keittiössä upeaa Stefanin raparperipiirakkaa. Raparperin kanssa maistuu vanilja. Kokeile keittiömestari Hans Välimäen maukasta reseptiä!

Pohja

  • 100 g voita
  • 200 g sokeria
  • 300 g vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 0,5 tl suolaa

Täyte 1

  • kuorittua ja pilkottua raparperia
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1-2 rkl kanelia

Täyte 2

  • 2 kananmunaa
  • 4-5 rkl hienoa sokeria
  • 0,5 dl kermaa
  • 0,5 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voisulaa

Vaniljajäätelö

  • 5 dl maitoa
  • 5 dl kermaa
  • 2 vaniljatankoa
  • 9 munankeltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 50 g glukoosia

Valmistusohje

Pohja:

Sekoita ainekset keskenään. Vaivaa taikina hyvin ja anna levätä tunnin verran jääkaapissa. Kauli sitten taikina ohueksi levyksi, painele korkeareunaiseen piirakkavuokaan ja pistele haarukalla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, kunnes pohja on väriltään kauniin kullanruskea.

Täyte 1:

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua ainakin tunti. Siivilöi ylimääräinen liemi pois ja levitä raparperit piirakkavuoan päälle. Kaada sen jälkeen täyte 2 raparperien päälle ja paista piirakkaa uunin keskiosassa 180 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja ihanan mehevää.

Täyte 2:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatanko. Lisää seos munavaahdon joukkoon. Sekoita varovasti.

Lisää vehnäjauhot ja voisula. Sekoita.

Jos pohjataikinaa jää yli, niin murustele sitä piirakan päälle ennen paistoa.

Vaniljajäätelö:

Kiehauta maito ja kerma halkaistujen vaniljatankojen kanssa kattilassa.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahto kattilassa kerma-maitoseokseen. Lisää glukoosi. Kypsennä massa nuolijalla sekoittaen 82 asteeseen ja jäähdytä se mahdollisimman nopeasti. Anna massan maustua seuraavaan päivään ja siivilöi se.

Jäähdytä massa jäätelökoneessa tai nestemäisellä typellä mahdollisimman nopeasti samalla sekoittaen.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme