Mainos
Mainos

Suklaa ja.munakoiso, hmm, ei aivan tavallinen yhdistelmä!

4 hengelle

  • 2 munakoisoa ohueksi viipaloituna
  • karkeaa merisuolaa
  • vehnäjauhoja leivitykseen
  • neitsytoliiviöljyä uppopaistamiseen
  • 450 g suklaata, leikattuna pieniksi paloiksi
  • noin 2,4 dl maitoa
  • noin 1,2 dl paahdettuja manteleita hienonnettuna

Valmistusohje

Makea ja rapea resepti on kotoisin Italian Amalfin rannikkoalueelta.

- Valmistele munakoiso suolaamalla ohuet siivut ja asettamalla ne siivilään 30 minuutiksi, jotta kitkerä maku lähtisi. Huuhtele ja kuivaa.

- Leivitä munakoisoviipaleet jauhoilla ja uppopaista neitsytoliiviöljyssä vajaassa 200 asteessa. Älä paista liian montaa munakoisoviipaletta kerralla, sillä öljyn lämpötila voi laskea ja munakoisoviipaleista voi tulla liian rasvaisia. Imeytä liika öljy asettamalla munakoisoviipaleet talouspaperin päälle.

- Laita suklaa sulattamista varten ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kulhoon, joka asetetaan kattilaan kiehuvan veden ylle vesihauteeseen. Vispilöi joukkoon maitoa, kunnes suklaaseoksen koostumuksesta tulee samettista.

- Aseta rapeat munakoisoviipaleet tarjoiluvadille. Valuta päälle sulatettua suklaata ja ripottele koristeeksi paahdettuja manteleita. Anna vetäytyä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme