Mainos
Mainos

Tämän reseptin idea on kotoisin pienestä ravintolasta, joka sijaitsee kalastajakylässä Lanzarotella. Siellä tarjoiltiin jättikokoinen, suolakuoressa paistettu kala, mutta resepti toimii loistavasti myös kuhalle. Tarjoile voisulan, sitruunalohkojen ja tuoreen perunamuhennoksen kera.

Neljälle

  • 1 ½ kg kuhaa
  • ½ sitruuna
  • 1 pieni nippu persiljaa
  • 4 dl karkeaa suolaa
  • ½ tl jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • perunamuhennosta
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Perkaa kuha, mutta älä suomusta. Hiero kuha sisältä sitruunalla ja mausta valkopippurilla. Asettele persiljanippu kalan sisään.

2. Valitse vuoka, johon kala mahtuu juuri ja juuri, ja laita pohjalle sentin kerros suolaa. Aseta kala suolapedille ja peitä kala kokonaan suolalla, niin ettei kalaa näy lainkaan. Kostuta suolaa vedellä (pieni määrä riittää), mieluiten suihkepullon avulla.

3. Laita kala uuniin ja paista 1 tunti 15 minuuttia. Ota kala uunista, poista varovaisesti suolakuori ja nahka ja laita kala tarjoiluvadille.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme