Mainos
Mainos

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Ainekset

  • 8 isoa sandwichiä tai 16 pientä kolmiota
  • 16 viipaletta tummaa ruispaahtoleipää (tai vaaleaa, oman maun mukaan)
  • 200 g surimipuikkoja sulatettuna / surimirouhetta
  • ½ romainesalaattikerä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl kermaviiliä
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • ½ sitruunan mehu (1/2 rkl Limmi-sitruunamehua)
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • tuorekurkkua kuorittuna ja ohuesti viipaloituna

Valmistusohje

Kuori surimipuikoista muovit ja leikkaa surimipötköt veitsellä. Leikkaa pestyt salaatinlehdet pieniksi suikaleiksi. Yhdistä surimipalat, salaatti ja muut täytteen ainekset kulhossa ja sekoita puulusikalla tasaiseksi. Maista suolan määrä ennen pippurilla ja suolalla maustamista. Seoksen suolaisuus riippuu käyttämäsi majoneesin suolaisuudesta. Laita surimitäyte jääkaappiin hetkeksi levähtämään.

Leikkaa sillä välin paahtoleivistä reunat ja paahda kevyesti paahtimessa. Viipaloi kananmuna munaleikkurilla. Annostele 8 paahtoleivän päälle pari ruokalusikallista täytettä ja levitä lusikalla tasaiseksi. Aseta täytteen päälle kaksi viipaletta kananmunaa ja kaksi viipaletta kurkkua. Paina kansi päälle. Leikkaa vinottain kolmioiksi tai tarjoa kokonaisina voileipinä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme