Mainos
Mainos

Syksyisen kanaruoan lisäkkeenä voit tarjoilla yhtä hyvin perunaa, riisiä kuin pastaakin.

Neljälle

Ainekset

  • 1 iso broileri (1 ½ kg)
  • 200 g pekonia
  • 5 salottisipulia
  • 5 dl kantarelleja
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 dl sherryä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 tl perunajauhoa + vesitilkka

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele broileri 8 osaan. Laita palat nahkapuoli ylöspäin voideltuun uunivuokaan. Kuori salotit ja puhdista sienet. Kuutioi pekoni. Sekoita keskenään öljy, soija, suola ja pippuri. Penslaa kanapalat seoksella. Lisää sipulit, pekonikuutiot ja sienet vuokaan ja kaada kaiken päälle sherry.

2. Laita vuoka uuniin 15 minuutiksi. Valele paistoliemellä ja lisää hieman kanalientä, jos on tarpeen. Paista vielä 20 minuuttia, tai kunnes kanapalat ovat läpikypsiä. Pistä reisipalaan kokeeksi, lihanesteen on oltava täysin kirkasta, jolloin liha on kypsää. Nosta sienet, sipulit ja kanapalat lämpimälle tarjoiluvadille ja peitä foliolla.

3. Kaada kanalientä vuokaan ja vispaa hyvin. Siivilöi paistoliemi kasariin, kiehauta ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja kaada se kanapalojen päälle. Tarjoile heti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme