Mainos
Mainos

Taatelikakku kruunaa joulun herkkupöydän. Voit aloittaa sen valmistuksen vaikka heti, sillä kokeneiden jauhopeukaloiden mukaan sen maku vain paranee vanhetessaan.

Ainesosat

  • 300 g kuivattuja taateleita
  • 2 dl vettä
  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kahvia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 dl hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Keitä taateleita vedessä kunnes ne ovat pehmeää sosetta. Sulata voi taateliseokseen. Lisää sokeri, kananmunat ja kahvi, sekoita.

Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita kuiva-aineseos taikinaan. Lisää lopuksi hasselpähkinät.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä viisi minuuttia ennen kumoamista.

Tämä kakku säilyy hyvin. Kääri se folioon ja säilytä muovipussissa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme