Mainos
Mainos

Herkullinen jälkiruoka on erittäin helppo tehdä. Se on alunperin Skoonesta ja saanut skoonelaisittain vitsikkään nimen: slättbosnus eli tasangollaeläjännuuska. Nimi viittaa tietenkin tummaan leipäjauheeseen, joka Ruotsissa tehdään kavring-leivästä. Meillä vastaavaa on esim. Maalahden limppu.

Neljälle

  • 4 dl raastettua tummaa leipää
  • ½ dl sokeria
  • 3 dl omenasosetta
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sekoita leipäraaste ja sokeri kuivalla paistinpannulla. Kuumenna ja paahda seos. Anna muruseoksen jäähtyä leivinpaperilla.

2. Jaa leivänmuruseos annoslasien pohjalle, lusikoi päälle omenasosetta ja nosta päälle nokare kermavaahtoa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme